Οι μαθητές του Γ1 τμήματος του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία την Πέμπτη 29/2 να παρακολουθήσουν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Κορδελιού και Βερτίσκου με θέμα: Θεσσαλονίκη-Βιώσιμη πόλη.

Κατά το πρώτο μέρος του προγράμματος, οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Λευκό Πύργο όπου τους δόθηκε φύλλο εργασίας και χωρισμένοι σε ομάδες συνέλεξαν πληροφορίες για διάφορους τομείς που αφορούν την ιστορία της πόλης μας (μετακινήσεις-μέσα μεταφοράς, ιστορικά κτίρια-μνημεία, φωτιά 1917, αρχιτεκτονική, προσφυγικό κτλ).

Στη συνέχεια, η κάθε ομάδα παρουσίασε το αποτέλεσμα της εργασίας της στο μικρό αμφιθέατρο του 5ου ορόφου του Λευκού Πύργου.

Πριν αποχωρήσουμε από το ιστορικό αυτό κτίριο της πόλης μας, ανεβήκαμε στην ταράτσα για να θαυμάσουμε τη θέα!

Κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος, οι μαθητές χωρισμένοι πάλι σε ομάδες, περπατώντας μέχρι την πλατεία Ναυαρίνου, κλήθηκαν ανάλογα με το φύλλο εργασίας που τους δόθηκε να μετρήσουν την ηχορύπανση, να καταγράψουν την κυκλοφορία των οχημάτων, να κρίνουν την καθαριότητα και τη συντήρηση των μνημείων, την αρχιτεκτονική κτλ. Στο τέλος, συγκεντρώθηκαν όλες οι ομάδες μαζί, παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους και το πιο σημαντικό: πρότειναν λύσεις στον δήμαρχο!